אם בעבר חיפשתם מידע על השירות של שאיבת בורות שומן, בוודאי נתקלתם בתכנים שטוענים כי אך ורק חברה שמנוסה בשאיבות ביוב שונות, יכולה לבצע את העבודה, תוך שימוש בביוביות ובצוות מיומן ומקצועי. המשפטים הללו אמנם נכונים מאד, אבל מה בעצם מסתתר מאחוריהם? הסיבה לכך שאנשים לעתים מתבלבלים, היא משום שהם כלל לא בטוחים מהם בורות שומן, ובמה הם שונים מבורות ביוב, אם בכלל. בורות השומן הם בעצם בורות ביוב אשר בהם יש פיצול מסוים בין הפסולת הנוזלית – לבין פסולת שומנית שמורכבת מתוצרי שומן בלבד. אבל איך הם נוצרים ומתי מנקים אותם?
לשאיבת בורות שומן ושומנים תעשייתיים חייגו: 054-5449944
המידע המקיף על הבורות ועל השאיבה
- אצל מי הם מותקנים? לרוב, מי שמתקינים אצלם את הבורות הללו ולכן גם זקוקים לשירות של שאיבת בורות שומן הם בעיקר עסקים אשר עוסקים בהזנה של עשרות סועדים ביום. על כן, לרוב נוכל למצוא את בורות השומן שמותקנים בבתי קפה, במסעדות, בבתי מלון, במטבחים ציבוריים, וכיו"ב. הסיבה לכך היא שהמטבחים של המוסדות הללו מייצרים פסולת שומנית בכמויות גבוהות (בשונה לגמרי מהמטבח הביתי), ולכן נדרשת הפרדה, כדי שהשומן לא יסתום את הצנרת הרגילה.
- מדוע בעצם יש צורך לבצע שאיבת בורות שומן? ככלל התפקיד של הבורות הוא לספוג את השומן שנפרד מהנוזלים, וכך למנעו הצפה של הצנרת. עם זאת, גם לבורות שומן יש קיבולת משלהם, גם הם עלולים לעלות על גדותיהם וגם להם יש כושר ספיגה מקסימלי שבסופו של דבר יגיע לקצו. כאשר בור הספיגה מגיע לקצה גבול היכולת שלו השומן יתחיל לפרוץ החוצה ויש סכנה כמובן להרס הצנרת.
שאיבת שומן ממפעלי מזון
לצד מסעדות, בתי קפה ומוסכים, מפעלי מזון מהווים אף הם שחקן מרכזי ברשימת הצרכנים המובילים של שאיבת בורות לניקוז שומן. בכל בתי העסק הללו חיוני להתקין בורות ייעודיים לניקוז פסולת שומנית, כאלה שנועדו למנוע הצטברות של שומן במערכת הניקוז המרכזית של העסק וכך להקטין את הסיכויים להיווצרות סתימות משמעותיות.
ואולם, מתוקף תפקידם, גם בורות לניקוז שומן עלולים להתמלא בפסולת יתרה ולפיכך דורשים ניקוז ופינוי על בסיס קבוע. שאיבת שומן במפעלי מזון מהווה לפיכך חלק מרכזי משגרת התחזוקה השוטפת של העסק, באותה שורה יחד עם טיפול קבוע במכונות ובמכשירים על פס הייצור, ניקיון חללי העבודה, תחזוקת צי הרכב וכו'. תיאום מועד קבוע לביצוע שאיבת שומן ממפעלי מזון כחלק מלוח הפעילות השנתי של המפעל יוכל לסייע לכם לעמוד במשימה מבלי לשכוח לבצעה.
שאיבת שומן ממסעדות
מטבחים של מסעדות, בתי קפה ובתי עסק פעילים בתחום הקולינריה נוטים להפיק כחלק מתהליך ייצור המזון פסולת שומנים רבה. כדי למנוע הצטברות של השומנים במערכת הביוב הסטנדרטית, אליה מתנקזים כל יתר השפכים, נהוג לנתב את השומן אל בורות ניקוז ייעודיים המצויים מחוץ לצנרת הביוב.
בורות הניקוז הייעודיים מקטינים באופן ניכר את הסיכוי להיווצרות סתימות ומעצורים בצנרת הביוב אליה מחובר העסק. כדי לשמור על האפקטיביות המיטבית של בורות ניקוז השומנים חשוב לבצע באופן שגרתי שאיבה של הפסולת שהצטברה בהם. פעולה זו מכונה בעגה המקצועית "שאיבת שומן ממסעדות", והנה מומלצת לכל בית עסק ומסעדה שברשותם בור לניקוז שומן.
שאיבת שומן ממוסכים
ביצוע שוטף ושגרתי של שאיבת שומן ממוסכים הנו פעולה בעלת יתרונות תברואתיים וכלכליים רבים. לא מדובר בעוד תקנה תברואתית שולית שקשה לראות איזה ערך טמון בה, כי אם בהנחיה שמומלץ בהחלט להקפיד למלא. כחלק משגרת הפעילות של המוסך נוטים להצטבר בו חומרי פסולת שומנית רבים. מדובר לרוב בשומנים מינראליים, כאלה שמהווים את אחד החומרים הבעייתיים ביותר לטיפול במסגרת תעשיית השפכים.
הקפדה שגרתית על שאיבת שומן ממוסכים תוכל לאפשר לכם להמשיך לקיים ללא הפוגה או עיכוב את הפעילות העסקית במוסך – יתרון בעל ערך כלכלי ניכר. כמו כן, גם מהבחינה התברואתית לשאיבת השומן ישנו ערך רב, שכן הפסולת השומנית המצטברת עלולה להוביל לנזקים בריאותיים לסביבה ולבני האדם השוהים במקום לאורך זמן.
האם צריך לשאוב שומן באופן קבוע?
התשובה היא בהחלט כן!
רוב העסקים מזמינים שירות קבוע של שאיבת בורות שומן, לרוב אחת לשנה – אך אפשר לתכנן זאת בהתאם לקצב הספיגה של הבור. כך מונעים מראש מצב שבו הבור יתפוצץ או יעלה על גדותיו, ואפשר להמשיך ולהשתמש בבור לאורך זמן.
לכל שאלה או יעוץ נוסף אנחנו כאן לרשותכם. צרו עמנו קשר עוד היום ונשמח לעמוד לרשותכם!